בין אם אתם כבר נמצאים בסטאטוס "אזרחים ותיקים" ובין אם אתם בדרך לשם. הגעתם לגיל ומדינת ישראל מצאה לנכון לתת לכם הנחות שונות, גם אם קטנות, וטוב שכך. יש לנו עוד המון שנים נפלאות לחיות.
חיים טובים, מהנים ומספקים מחייבים גם לעשות שימוש נכון בכסף שלנו: כמה מותר להוציא? וכמה לחסוך להמשך חיינו ? כדי שנוכל לחיות בשלווה ובביטחון כמו שמגיע לנו צריך לחיות לפי תקציב המבוסס על תכנון יעדים והקצעת המקורות הכספיים להגשמתם.
בהגיענו לגיל שישים בריאותנו טובה וגם תוחלת החיים עולה משנה לשנה, כך שלפנינו עוד שנים רבות וטובות לחיות.
אם אנו עובדים או חיים מפנסיה ומכספי הביטוח הלאומי והכסף נכנס לחשבון מידי חודש בחודשו – אנו נהנים משלווה ומביטחון כלכלי.
כל חיינו חיפשנו בטחון מבחינה כלכלית וגם כעת אין סיבה שנהיה נתונים ל"הפתעות" והוצאות בלתי צפויות, שלא תכננו.
חוסר תכנון פיננסי עלול לגרום לשני סוגי בעיות:
על מנת שנוכל להמשיך לחיות טוב, ליהנות ולהגשים את חלומותינו עלינו לנהל את הרכוש ואת החסכונות בתבונה. לשם כך יש להציב יעדים, כאלה שנוכל לעמוד בהם.
מפה כלכלית היא תכנית לשנים רבות, המפה היא כלי דינמי באופן שמאפשר לבצע בה שינויים ומיד להבין את המשמעות לגבי כל שאר מרכיבי התכנית.
לדוגמא: החלום שלי הוא לצאת לטיול סביב העולם במשך שנה!
איך עושים זאת?
מתקצבים באופן ראלי את העלות, נניח שהגענו ל 200,000 ₪
שותלים את הנתון הזה במפה בפרק שיקרא "יעדים", ומיד מקבלים תמונה ברורה מה ההשפעה של נתון חדש זה על כלכלת המשפחה שלנו. נדע בבירור האם אפשרי לבצע, מתי, ועל חשבון מה.
דוגמא נוספת: בתנו מתחתנת, בשעה טובה, באולמי השושן הנוצץ ומבקשת השתתפות שלנו ב 100,000 ₪ !
נשתול את הנתון הזה במפה ומיד נדע האם יש לנו את כל הסכום או חלקו. יהיה לנו קל מאד להחליט ולהסביר לביתנו את ההיגיון שהוביל להחלטה.
המפה הכלכלית מתנה בהתאם לנתונים וניתן לשנות או להכניס נתונים נוספים בכל עת , המשמעויות יוצגו באופן ברור למשפחה וההחלטות שיתקבלו יהיו נכונות מבוססי נתונים.
מה מכילה מפה כלכלית?